مراقبتهای پس از ترمیم دندان با استفاده از کامپوزیت، نقش حیاتی در ماندگاری و موفقیت ترمیم دارد.
شستشو و خشک کردن سطح دندانها: سطح دندانها پس از آمادهسازی با مواد باندکننده شسته و خشک میشود تا برای قرار دادن کامپوزیت آماده شود.
برندهای مختلف انواع کامپوزیت با کیفیت و قیمتهای مختلف را تولید و به بازار عرضه میکنند.
اجتناب از عادتهای مخرب مانند محکم مسواک زدن دندانها یا خوردن مواد سخت که ممکن است به ترمیم آسیب برساند، ضروری است.
بطور کلی کامپوزیت دندان به دلیل ویژگیهای زیبایی، دوام و تطابق با دندانهای طبیعی، انتخاب محبوبی در ترمیمهای دندانپزشکی مدرن است.
هزینه کامپوزیت براساس جنس مواداولیه، برند، میزان استحکام و ماندگاری و تخصص دندانپزشک تعیین میشود.
دندانقروچه: اگر عادت به دندانقروچه دارید، از محافظ دهان شبانه استفاده کنید تا از فشار زیاد بر کامپوزیتها جلوگیری شود.
کامپوزیت به دندانهای دیگر اعمال میشود تا شکل و موقعیت آنها بهبود یابد و تراز مناسبی با سایر دندانها پیدا کنند. بنابراین از کامپوزیت میتوانیم به شرایط کامپوزیت دندان عنوان یکی از روشهای درمان دندان خرگوشی استفاده کنیم.
در مرحله بعدی، برای افزایش چسبندگی کامپوزیت به دندان، یک محلول اسیدی (اسید فسفریک ۳۰ تا ۴۰ درصد) به سطح دندان اعمال میشود تا مینای دندان جهت پیوند مناسب با کامپوزیت آماده شود.
اگر هنوز تصمیمی درباره انتخاب بین بلیچینگ دندان یا کامپوزیت نگرفتهاید و نمی دانید که کامپوزیت بهتر است یا بلیچینگ، باید بگویم که اگر از لبخند خود راضی هستید ولی میخواهید لکههای دندانی را از بین ببرید و دندانهایی سفیدتر و روشنتر داشته باشید، بلیچینگ دندان نتایجی قابل پیشبینی و سریعتر را ارائه میدهد که به دنبال آن هستید.
حفظ سلامت دندان: برخلاف ترمیمهای دیگری مانند آمالگام که نیاز به خالی کردن زیاد دندان دارند، استفاده از کامپوزیت برای ترمیم حفرهها نیاز به تراش کمتر دارد و درنتیجه ساختار طبیعی دندان تا حد زیادی حفظ میشود.
برای مطالعه کاملتر درباره مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان این مقاله را از دست ندهید.
حساسیت دندان: افرادی که دندانهای حساسی دارند، ممکن است هنگام پرکردن دندان با کامپوزیت احساس درد بیشتری کنند.
آمادهسازی دندانها (تراشیدن جزئی در صورت لزوم): در برخی موارد، ممکن است نیاز به تراشیدن جزئی سطح دندانها باشد تا کامپوزیت به خوبی بچسبد و ظاهر طبیعیتری ایجاد شود.